LUKKET! Hovhelse og grovfôr kurs med veterinær Tone Wien 22.-23.Juni 2019

Velkommen til 2-dagerskurs på Stall Høstrøen i hovhelse og grovfôr/ernæring med veterinær Tone Wien 22.Juni-23.Juni.2019

Tone Wien har vært praktiserende veterinær siden 1990, og har brukt de siste 18 årene på å spesialisere seg på høver og hovrelaterte lidelser. Tone jobber aktivt med diverse hovslagere/hovpleiere i tillegg til andre veterinærer. Tone har moderne røntgenapparat og tar i mot hester til konsultasjoner på Semb Hovedgård, i tillegg til å dra ut i felt.
Hun fokuserer primært på hovlidelser og rehabilitering, korrigerende verking og skoing. I samarbeid med hovslageren tilbys det høy kompetanse og arbeid med moderne materiale som støping, liming og kompsittsko.

Kurset til Tone Wien anbefales til alle som driver med hest uansett hvilket nivå og gren de holder på med. Hesteeiere, trenere, veterinærer, hovslagere, hovtrimmere, oppdrettere, eiere og fôrverter.

Kursdag 1 (Lørdag) Hovhelse:
Tone vil forelese om hovens generelle anatomi samt gå nærmere inn på de sidene av «form og funksjon» som er nyttige og viktige å ha forståelse for når man har ansvar for hest, enten man er hovslager, veterinær, trener eller eier. Det er gjerne et helt team rundt hver enkelt hest og god forståelse for disse viktige og grunnleggende detaljene gjør at man i fellesskap bedre kan lykkes med å holde hesten frisk, skadefri og velfungerende.
Høvene utsettes for store krefter og hovproblemer forplanter seg til resten av kroppen. Mange problemer kan unngås om man klarer å holde høvene friske og funksjonelle. Vi ser nærmere på en del av de vanligste problemene. Hovlidelser kan gi ledd og ligamentskader, ryggsmerter, munnhuleproblemer (!) og mye mer.
Vi er innom knokler, sener og ligamenter, vinkler, hovens bløtvev, skadebehandling/forebygging, samt gi kunnskap om hvordan man kan vurdere hestens høver ut ifra hovkapselen. Balansering, ulike beslag, sekundærproblematikk knyttet til blant annet hovbeinets vinkler inne i hovkapselen – og mye annet.
Tone vil forelese om forskningen til Chris Pollitt og Brian Hampson, som omhandler hovens tilpasning til forskjellig underlag og miljø. Tone fortsetter å knytte forelesningen opp mot overnevnte tematikk. Deltakerne få mulighet til å lede forelesningene mot temaer de er spesielt opptatt av. Alle blir inkludert, det er rom for alle spørsmål innen emne hov. Tone demonstrerer hvordan man kan diagnostisere problematikk knyttet til høver via røntgenbilder. Det vil også bli vist hvordan og hvorfor man bruker markører på røntgenbilder i diagnoseøyemed.
Føllkorrigering er også på programmet. God hovhelse begynner allerede med føllene.
Vi håper å få tak i noen kadaver-høver for å undersøke, prøve, lære og se hvordan høvene faktisk er bygd opp.

Kursdag 2 (søndag) forfangenhet, grovfôr og ernæring:
Vi bruker tiden fram til lunsj på forfangenhet, en av de farligste og vanligste lidelsene mange sliter med. Ulike typer forfangenhet, årsaker og behandling. I USA har de statistikk som viser at 10% av hestene blir forfangene hvert år, de fleste er ponnier men det kan skje med alle. Det er ingen grunn til å tro at vi har en mindre andel syke hester i Norge. Siste delen av søndagen bruker vi på fôring av hest. Her finner vi forklaringen på mange problemer hester sliter med, og forfangenhet er en av de viktigste lidelsene hvor fôringen er en vesentlig del av «behandlingen». Fordøyelsen må vi se litt nærmere på – fra munnhulen (tannstell) og bakover, og vi ser på hva de trenger, hva vi kan gjøre med tilskudd og først og fremt hvor viktig grovfôret er. Det meste en hest spiser, er grovfôr og hvordan produserer man grovfôr best egnet for hest?

Kurshelgen omfatter ca 9 timer oppmøte per dag, med ca 2 timer pause tilsammen begge dagene. Kurset inkluderer varmlunsj, frukt og kaffe/te gjennom dagene.
Frokost og sen middag til overnattende gjester.
Kurset har totalt 12 plasser.
Pris per pers: 2.000,-
Holder du overnatting og frokost+middag selv er det 400,- avslag i kursavgiften (1.600,-)

Totalt er kursmengden 16 timer og genererer et signert kursbevis i: Hovhelse og Grovfôr/Ernæring med Vetrinær Tone Wien

Påmelding til: hostroen@hotmail.com
Navn:
Telefon:
E-post:
Adresse:

Faktura blir sendt ut per post og betales i forkant av kurset. Vel møtt :)

LUKKET! HEAL (Human-Equine Alliances For Learning) kurs v/Jeanette Lysell 2019

HEAL WORKSHOP 05.Juli-07.Juli

Velkommen til 3-dagers kurs i Equine-Facilitated psychotherapy and learning.

En workshop for veiledere, lærere, instruktører og alle andre som ønsker å oppleve arbeidet med de seks nøklene for gode relasjoner.
Vi vil i denne workshopen komme tett innpå det kliniske arbeidet med hest og menneske.

HEAL modellen bygger på de seks nøkler til relasjoner, og fremmer selvbevissthet via kunnskap om nevropsykologi, mindfullness og hestekrefter!
I denne omfattende, eksperimentelle workshopen vil vi øve på en metode for å raskt knytte bånd som er sterke og respektfulle, med sunne grenser.

Jeanette Lysell er instruktør på denne workshopen.
Jeanette har 45 års erfaring med hest og er barnevernspedagog, hestefaglært, autorisert ridelærer, har en fireårig utdanning i kroppsorientert psykoterapi, Skandinavisk etterutdanning i traumeterapi og er sertifisert HEAL terapeut og instruktør.

Hun driver Bilitt Gård: www.bilittgard.no

Pris 6.500,- inkludert overnatting, frokost, varmlunsj, middag og fri tilgang på kaffe/te og frukt.
Kroner 500,- avslag om man holder overnatting og frokost+middag selv.

- Maks 6 plasser -

Påmelding med fullt navn, e-post, tlf og adresse til:
Hostroen@hotmail.com